miercuri, 11 septembrie 2013

Daca ni s ar permite sa ne traim viata fara a intalni obstacole, am fi limitati
Nu am putea sa fim atat de puternici cum suntem
Nu am putea zbura niciodata
Am cerut putere…si viata mi a dat dificultati pt a ma face puternica
Am cerut intelepciune…si viata mi a dat probleme ca sa le rezolv
Am cerut prosperitate …si viata mi a dat creier si muschi pentru a munci
Am cerut sa pot sa zbor..si viata mi a dat ostacole de a le depasi
Am cerut iubire..si viata mi a dat oameni pe care sa i ajuta in problemele lor
Am cerut favoruri…si viata mi a dat potential
Nu am primit nimic din ce am cerut ..

Dar am primit tot ce aveam nevoie

luni, 2 septembrie 2013

Ganduri catre prieteni.


"Stiti foarte bine ca circula o multime de emailuri, postari in retele de socializare, informatii si indemnuri pe bloguri si site-uri, emisiuni tv, care indeamna la salvarea cuiva, de boala sau de saracie. Unele sunt de-a dreptul disperate si santajiste, altele sunt smerite si decente. In fine, ce vreau sa spun este ca intr-o zi, demult, fiind atenta la emotiile pe care mi le starneau aceste mesaje care ajungeau la mine, si vazand ce anume din mine ma indeamna sa dau share sau bani sau altceva, am inteles.

Am inteles ca, de cele mai multe ori, nu ajutam pentru ca simteam, ci pentru ca aveam un sentiment de vinovatie daca n-o faceam. Ma lasam atrasa intr-un soi de santaj emotional gen “daca ai suflet, daca esti bun, ajuti”. Si eu, nefiind convinsa, pe vreamea aceea, ca sunt, incercam sa ma pacalesc printr-un astfel de gest. Faceam un troc cu Universul si cu Dumnezeu. Ca si cand I-as fi spus: “vezi, sunt buna, am ajutat”.

La fel se intampla si in interactiunea cu cersetorii. Mi-era frica sa trec pe langa ei fara sa le dau. Daca ma batea Dumnezeu?!

Ei bine, atunci, in acea zi, cand m-am luat la analizat, cand m-am uitat cu atentie la emotiile mele, dupa ce intelesesem mai multe despre legile universului asta si despre mine, am inteles ca banii sunt energie si ca orice gand/emotie este energie. Si nu ajut cu nimic daca trimit doar niste bani, incarcati cu o energie joasa, cu emotii negative, cu vina, revolta, frustrare. Nu ajut daca fac asta pentru ca ma simt obligata si nu pentru ca simt. Ca, daca as trimite un gand plin de iubire, ar ajuta mai mult omul in cauza, decat daca trimit/dau o suma de bani incarcata cu frica.
Totul e energie. Tot ce avem, tot ce dam mai departe. Ce conteaza ca ne referim la ganduri, gesturi, bani sau obiecte. Pana la urma conteaza spatiul si energia in care suntem. Disperarea naste disperare. Frica naste frica. Iar iubirea naste iubire si armonie.

Daca proiectezi frica asupra unui om care si asa este dezorientat, aflat poate in criza, plin de frica si de durere, nu faci decat sa hranesti cauza care a dus la boala sau saracie. Daca “ajutorul” nostru este generat de revolta, frica si judecata, nu e ajutor. Nu ajuta cu nimic.
De aceea, e esential ca, atunci cand vrei sa ajuti, s-o faci daca simti compasiune, iubire, generozitate si incredere. Daca o faci liber de prejudecati, cu inima deschisa si fara asteptari. Daca cel pe care il ajuti te inspira. Nu ai nevoie de dovezi care sa-ti demonstreze ca acel om chiar are nevoie. Caci asta te arunca iar in frica. Ai nevoie doar de o ascultare atenta in interiorul tau, acolo unde stii mereu ce sa faci, acolo unde-ti vorbeste sufletul tau, unde esti conectat la Dumnezeu. Vei sti pe cine, cand si cum sa ajuti. Vei sti, pur si simplu. Pentru fiecare exista oamenii si momentele potrivite. Fiecare se intalneste cu omul potrivit care sa-l ajute, cand se afla pe acelasi nivel de vibratie cu el. Nu incerca sa ajuti pe cineva cu forta. Si nu fi disperat in incercarea de a-l ajuta. Ai incredere, oricum nu tu esti cel care are controlul. E ceva mai presus de tine, de el, de boala lui. Fa tot ce poti, dar fa-o cu iubire! Daca nu, da-te la o parte, inseamna ca nu esti tu acela. Nu acum. Lasa loc altcuiva si asteapta momentul potrivit pentru tine.
Nu da share pe FB doar din obligatie sau de frica sa nu te judece prietenii tai. Asta chiar nu ajuta. Da share daca simti. Fii adevarat si asuma-ti asta. Falsitatea nu ajuta. Minciuna nu face din tine un om mai bun. Vinovatia nu se va vindeca niciodata si va locui sub acelasi acoperis cu frica si cu neincrederea, cata vreme nu-ti asumi sa faci doar ce simti. Boala va persista cata vreme gandim bolnav. Nimeni nu poate fi salvator fara iubire si fara Dumnezeu. Iubirea e singura care ne salveaza, daca e ceva de/din care sa fii salvat.
Deci chiar si cu bani daca ajutati, oferiti-i cu iubire. Caci ei iau forma energiei voastre, care merge spre cel ce are nevoie."